Новий робот Handle від Boston Dynamics здатний пересуватися і балансувати на двох колесах (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий робот Handle від Boston Dynamics здатний пересуватися і балансувати на двох колесах (відео)

Технології&Авто
606
Компанія Boston Dynamics, відома як розробник людиноподібних і чотириногих роботів, також займається створенням колісних версій. Новий робот на колісній базі отримав назву Handle. Він схожий на гібрид Segway і двоногого робота Atlas. Офіційно він ще не був представлений, але засвітився на демонстраційному відео для інвесторів.
Засновник Boston Dynamics Марк Райберт (Marc Raibert) описує Handle як експеримент з об’єднання коліс і ніг, оснащений дуже динамічною системою, яка здатна самостійно підтримувати балансування і переносити свою вагу. За його словами, використання коліс більш ефективне, ніж ніг, незважаючи на існування компромісу при переміщенні по пересіченій місцевості.
Такий робот може використовуватися для роботи з вантажами в складських приміщеннях. Незважаючи на те, що Boston Dynamics періодично демонструє свої досягнення в сфері роботобудування, вона все ще не випускає продуктів, які можуть використовуватися в комерційних цілях. Через це Alphabet розглядала можливість продажу Boston Dynamics.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас