Проблем з поставками російського газу через Україну до ЄС, незважаючи на сувору зиму, немає - віце-президент ЄК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблем з поставками російського газу через Україну до ЄС, незважаючи на сувору зиму, немає - віце-президент ЄК

Енергетика
199
Віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шевчович констатує, що у постачанні російського газу до країн ЄС через Україну немає жодних проблем, незважаючи на сувору зиму.
Про це він сказав у середу в Брюсселі на прес-конференції.
«Я маю сказати, що, не зважаючи на сувору зиму, все працює добре. І я хотів би підкреслити, що ми використовуємо транспортні спроможності (української) інфраструктури для транспортування газу з Росії в Європу від 52% до 60%», – заявив Шевчович. За словами віце-президента ЄК, сторони перебувають у постійному контакті з міністерствами енергетики Росії та України, також є постійний контакт на рівні компаній. «Ми моніторимо потік, який постачає газ з Росії в Україну.
Ми також маємо домовленості з обома сторонами, тому в разі, якщо з’являться якісь проблеми, ми використаємо механізм, побудований для можливих проблематичних ситуацій», – наголосив він. При цьому Шевчович зауважив, що отримав запевнення від обох сторін, що в разі необхідності вони можуть швидко зустрітися.
Згідно з транзитним контрактом між Україною і Росією, «Газпром» зобов’язаний щорічно прокачувати через територію України не менше 110 млрд кубометрів природного газу. Порушення цієї норми Київ і Москва оскаржують в Арбітражному суді Стокгольма. Рішення суддів може бути винесено в першій половині поточного року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас