Fitch прогнозує зростання ВВП Грузії 2017 р. на 4,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch прогнозує зростання ВВП Грузії 2017 р. на 4,2%

Світ
191
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings вважає, реформи, що здійснюються в Грузії, і посилення Національним банком монетарної політики на тлі поліпшення зовнішнього середовища дозволять країні забезпечити стійке економічне зростання.
“Ми очікуємо, що зростання реального ВВП Грузії в 2017 році складе 4,2%, чому сприятиме збільшення попиту з боку Росії, яка виходить з рецесії, а також здійснення запланованих в країні інфраструктурних проектів”, – йдеться в звіті Fitch.
Fitch позитивно оцінює підвищення Нацбанком Грузії ставки рефінансування, хоча і бачить ймовірність певного тиску на зростання економіки.
“Готовність Національного банку посилити грошово-кредитну політику, незважаючи на триваючий слабкий попит на тлі зростання споживчих цін (в 2016 році інфляція в Грузії склала 1,8%), показує, що це своєрідний превентивний захід від можливих ризиків, які можуть спричинити знецінення національної валюти”, – говориться в звіті.
Аналітики агентства відносять до негативних факторів, зокрема, великий обсяг зовнішнього боргу, високий рівень доларизації в банківському секторі країни. У зв’язку з цим, Fitch, зокрема, позитивно оцінює введену Нацбанком Грузії схему добровільної конвертації іпотечних валютних кредитів в нацвалюту за курсом, меншим, ніж чинний.
Як повідомлялося раніше, уряд Грузії прогнозує зростання ВВП країни в 2017 році на 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас