Швидкісний поїзд буде ходити ще до однієї з країн Європи з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкісний поїзд буде ходити ще до однієї з країн Європи з України

Світ
1875
Угорська сторона готова надати свій швидкісний поїзд для роботи на маршруті Мукачеве-Будапешт, але Україна повинна відремонтувати частину залізничного полотна на своїй території.
Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Зокрема, міністр прокоментував перспективи запуску нових потягів у міжнародному сполученні з орієнтацією на європейські країни.
“Є напрямок Мукачеве-Будапешт, але там уже йде вузькоколійна дорога (колія 1435 мм.- Ред.), необхідно відремонтувати 300 метрів залізничного полотна, і тоді цей поїзд може бути запущений. Угорці навіть готові надати свій власний швидкісний потяг”, – повідомив Омелян.
Раніше уже повідомлялося, що, за словами голови ПАТ УЗ Войцеха Балчуна, зараз ведуться переговори про запуск залізничного сполучення між Мукачевим і Будапештом.
“Я зустрічався з керівництвом угорської залізниці, оскільки ми хочемо модернізувати інфраструктуру в Мукачевому, щоб поїзди туди прямували з Будапешта, так, як з Києва до Перемишля”, – заявив Балчун.
Ще раніше Володимир Омелян інформував, що ведеться робота над проектом по з’єднанню Закарпаття з Угорщиною залізничною колією європейського стандарту.
Нагадаємо, що на території України найбільша ділянка комбінованої колії (1520 мм + 1435 мм (європейська)) знаходиться саме в Закарпатті на ділянках Чоп – Батьово – Мукачеве (близько 40 км, електрифіковано) і Батьово – Королево – Дякове (близько 80 км).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас