У 2017 році прожитковий мінімум в Україні буде підвищено на 10,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2017 році прожитковий мінімум в Україні буде підвищено на 10,1%

Казна та Політика
1054
У 2017 році прожитковий мінімум в Україні буде підвищено на 10,1% при прогнозному індексі споживчих цін 108,1%.
Це дасть підстави для зростання всіх державних соціальних гарантій і стандартів, а позитивна динаміка економічного зростання дозволить залучити ще більше коштів для збільшення зарплат, пенсій, допомог та інших соцвиплат.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
“Відповідно до Закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік”, розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб у поточному році буде збільшено з травня і грудня, що буде підставою для перерахунку пенсій. Зараз основне завдання уряду в цілому і Мінсоцполітики зокрема – підтримати найбільш незахищені категорії громадян, зокрема, пенсіонерів, не давши їм опуститися за межу бідності. З урахуванням фінансових можливостей Держбюджету та бюджету пенсійного фонду міністерством опрацьовуються можливі шляхи поліпшення пенсійного забезпечення всіх категорій пенсіонерів, зокрема осіб з інвалідністю”, – наголосив він.
Рева також нагадав, що Верховною Радою у грудні 2016 року прийнята внесена урядом пропозиція щодо збільшення мінімальної заробітної плати у два рази, реалізація якої сприятиме збільшенню надходжень до Пенсійного фонду. Очікуване зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду дасть можливість ввести нові підходи у пенсійній системі, у першу чергу – осучаснення пенсій.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас