Влада Аргентини піднімає тарифи на електроенергію на 61-148% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Аргентини піднімає тарифи на електроенергію на 61-148%

Світ
768
Уряд Аргентини різко підвищує тарифи на електроенергію для населення в рамках заходів зі скорочення дефіциту бюджету країни.
Цей крок, однак, може привести до зростання споживчих цін в момент, коли аргентинська влада намагається послабити інфляцію, відзначають експерти.
До кінця березня підвищення тарифів на електроенергію для населення столиці Аргентини Буенос-Айреса і її передмість складе від 61% до 148%, пише газета Financial Times.
Влада країни також планує підвищити тарифи і для промислових користувачів.
Згідно з оцінками консалтингової компанії Ecolatina, підвищення тарифів на електрику призведе до прискорення інфляції в Аргентині в лютому до 2,2% з 1,7% в січні.
В цілому зростання тарифів в різних галузях додасть близько 7 процентних пунктів (п.п.) до загального показника інфляції в 2017 році, який прогнозується на рівні 24%, прогнозують в Ecolatina.
Центробанк Аргентини розраховує утримати інфляцію в країні в цьому році нижче 17%. З 2016 споживчі ціни в Аргентині зросли приблизно на 40%.
Міністр енергетики Аргентини Хуан Хосе Арангурен заявив у вівторок, що електророзподільні компанії зможуть знову підняти ціни на електрику в листопаді поточного року і в лютому 2018 року.
Підвищення тарифів, за його словами, допоможе уряду Аргентини досягти цільового показника дефіциту бюджету в цьому році на рівні 4,2% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас