У ДФС повідомили, скільки очікують від перевиконання плану митних платежів у 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС повідомили, скільки очікують від перевиконання плану митних платежів у 2017

Казна та Політика
284
Державна фіскальна служба очікує отримання 1,5 млрд гривень від перевиконання плану митних платежів у 2017 році.
Про це йдеться в повідомленні ДФС.
За словами в.о. глави ДФС Мирослава Продана, до 10% суми перевиконаних індикативів митних надходжень будуть направлені на забезпечення функціонування митних органів.
“Ми нарешті отримали ресурс для розвитку митниці. Це ті кошти, які будуть спрямовані на розвиток інфраструктури митних постів, закупівлю сканерів, засобів відеоспостереження та іншого необхідного обладнання для здійснення митного контролю. Крім того, частина коштів буде використана на підвищення зарплати митникам”, – зазначив Продан.
У повідомленні йдеться, що вже у лютому Фіскальна служба зможе отримати понад 200 млн гривень, а протягом року ця сума може скласти близько 1,5 млрд гривень.
Також зазначено, що зараз ДФС розробляє стратегію типових пунктів пропуску, в якій буде передбачено приведення всіх українських митниць до єдиного зразка – починаючи від естетичного вигляду і закінчуючи технічним забезпеченням.
Зокрема, планується облаштувати всі пункти пропуску засобами відеоспостереження, які дозволять у режимі онлайн спостерігати за всіма митними процедурами в пунктах пропуску. Здійснюватимуть такий контроль співробітники координаційно-моніторингового центру, а відеоматеріали будуть зберігатися протягом 90 днів як своєрідна доказова база.
За словами Продана, вже розроблено пропозиції до Концепції реформування державної митної справи.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив спрямування на розвиток митниці до 10% коштів, отриманих від перевиконання плану надходжень митних платежів.
Державна фіскальна служба вимагає від провайдера хмарних технологій ІТ-компанії De Novo (Київ) сплатити 6 млн гривень податків за те, що він не поставив на баланс підприємства ліцензії програмного забезпечення, що здається компанією в оренду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас