Стало відомо, коли Україна сподівається на остаточне ухвалення Угоди про вільну торгівлю із Канадою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Україна сподівається на остаточне ухвалення Угоди про вільну торгівлю із Канадою

Казна та Політика
292
Україна сподівається на остаточне ухвалення Угоди про вільну торгівлю із Канадою навесні.
Про це розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко, коментуючи початок нової сесії федерального парламенту Канади.
«Для України найважливішою подією на цій сесії має стати завершення ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Цей документ вже успішно пройшов два читання в нижній палаті парламенту і нині розглядається в комітетах. Ми очікуємо, що остаточне голосування в нижній палаті відбудеться весною цього року», – сказав Шевченко.
Він додав, що за процедурою після схвалення нижньої палатою парламенту Угода ще має пройти ратифікацію у Сенаті та отримати підпис генерал-губернатора.
При цьому одночасно із проходженням Угоди в Канаді, її має затвердити і українська сторона. «Ми очікуємо, що паралельно буде успішно завершена ратифікація цієї Угоди і в українському парламенті. Її вже розглянув профільний комітет, який рекомендував Верховній Раді підтримати ратифікацію. Це має статися на весняній сесії українського парламенту, яка розпочнеться на початку лютого», – пояснив посол.
Як відомо, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною була підписана 11 липня минулого року під час візиту прем’єр-міністра Джастіна Трюдо до Києва. Із набранням нею чинності, що стане можливим після завершення процедури ратифікації парламентами обох країн, Канада негайно скасує мита на 99,9% українського імпорту. Україна теж одразу має скасувати 86% мит на імпорт з Канади, протягом 7 років привівши митну політику у паритет.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас