НАБУ затримало екс-керівників "Укргазвидобування" у справі Онищенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ затримало екс-керівників "Укргазвидобування" у справі Онищенка

Кримінал
528
Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали двох екс-керівників ПАТ “Укргазвидобування” і їх підлеглу в зв’язку з так званою “газовою справою” нардепа Олександра Онищенка.
Про це в Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
“Сьогодні прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру, і відповідно детективами НАБ України затримано ще трьох підозрюваних у кримінальному провадженні за підозрою Онищенка та кількох осіб в заволодінні коштами ПАТ “Укргазвидобування”“, – повідомив Холодницький.
Він уточнив, що затримали колишнього першого заступника голови і заступника голови правління “Укргазвидобування”, а також начальника одного з управлінь компанії.
За словами Холодницького, зазначені особи вступили в змову зі злочинною групою Онищенка і навмисне не забезпечили правовий захист інтересів підприємства, що призвело до збитків у розмірі 740 млн гривень.
Холодницький також зазначив, що САП і нове керівництво “Укргазвидобування” розірвали збиткові договори про спільну діяльність з афілійованими з Онищенком фірмами, всі позови задоволені на рівні апеляційної інстанції, а рішення судів вже вступили в законну силу.
Крім того, САП відкрила справу за фактом рішення Господарського суду Харківської області, який зобов’язав “Укргазвидобування” передати газ, видобутий в рамках спільної діяльності ТОВ “Карпатнадраінвест”, всупереч накладеному на нього арешту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас