Потрібно сформувати пул замовлень для вітчизняних машинобудівних підприємств - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрібно сформувати пул замовлень для вітчизняних машинобудівних підприємств - Гройсман

Казна та Політика
519
Прем’єр-міністр нагадав, що країна гостро потребує комунальної, військової техніки, локомотивів і вагонів для «Укрзалізниці».
Кабінет міністрів України готовий сформувати пул замовлень для вітчизняних підприємств машинобудівної галузі – від сільськогосподарського та дорожнього машинобудування до виробництва локомотивів і військової техніки.
«Нам потрібно створювати додаткову вартість і робочі місця в Україні. Виходячи з того, що країна потребує техніки, думаю, що наше машинобудування не повинно стояти осторонь цього процесу. Нам слід надати серйозну підтримку машинобудування», – сказав голова уряду.
Завдання уряду – зберегти локалізацію виробництва і не витрачати валютні доходи держави на закупівлю техніки, яка може бути проведена всередині країни. «Ми повинні максимально закуповувати те, що виробляється в Україні, що забезпечує українців робочими місцями», – підкреслив прем’єр, додавши, що поряд з локалізацією виробництва повинні бути дотримані вимоги до якості, ціни і гарантійного обслуговування продукції.
Гройсман нагадав, що країна гостро потребує комунальної, військової техніки, локомотивів і вагонів для «Укрзалізниці». При цьому в поточному році «Укравтодору» виділили для прибирання магістральних доріг 250 млн грн, ще 600 млн грн передбачено на закупівлю пожежно-рятувальної техніки для Держслужби з надзвичайних ситуацій. Також, за словами прем’єра, 500 млн грн буде витрачено на закупівлю сільськогосподарської техніки. Крім того, підкреслив Гройсман, кошти є і на місцевому рівні, вони також повинні піти на купівлю необхідної регіонам техніки.
«Для нас важливо, щоб ми зробили такий пул (замовлень – Ред.), яким ми можемо завантажувати наші підприємства», – сказав Гройсман і доручив розробити технологічну карту потреб держструктур в закупівлі техніки із зазначенням виробничих потужностей і економічних вигод, які включають економію бюджету і створення нових робочих місць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас