ЄС може протестувати механізми захисту банків від кібератак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може протестувати механізми захисту банків від кібератак

Кримінал
125
Європейський союз розглядає можливість тестування механізмів захисту банків від кібератак, тому що ця галузь дуже вразлива до зломів. Про це на умовах анонімності повідомили офіційні особи ЄС.
Наступним кроком з боку європейських регуляторів для підвищення безпеки може бути проведення глобальних стрес-тестів в ЄС.
Зокрема, Європейська комісія вже проводить оцінку додаткових ініціатив, які могли б бути розроблені для боротьби з кібератаками. На даний момент комісія також вивчає, чи будуть такі тести в масштабі всього ЄС сприяти посиленню безпеки.
Число кібератак на банки зростає останні роки, а злочинці знаходять нові шляхи, щоб отримати детальну інформацію про рахунки клієнтів і дістати чужі гроші. Так, у лютому минулого року шахраї вкрали 81 млн доларів з рахунків ЦБ Бангладеш, зламавши його систему за допомогою електронного листа одному з співробітників і отримавши доступ до SWIFT.
Глобальні регулятори посилили вимоги до безпеки для банків після цього кібершахрайства, яке визнане одним з найбільших в історії, а в деяких країнах були проведені повні перевірки систем безпеки.
В кінці 2016 року понад 40 тис. рахунків британського Tesco Bank зазнали кібератаки, а з 9 тис. рахунків було вкрадено 2,5 млн фунтів стерлінгів, які банк обіцяв повернути своїм клієнтам.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас