Україна здатна нагодувати 400-500 млн осіб - голова Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна здатна нагодувати 400-500 млн осіб - голова Мінагрополітики

Аграрний ринок
564
На сьогоднішній день для вирішення проблем, пов’язаних зі світовою продовольчою кризою і нарощуванням обсягів виробництва зерна, вкрай важливими є питання відновлення і розвитку зрошувальних систем, заявив міністр агарної політики і продовольства України Тарас Кутовий.
Україна віднесена до числа держав, які в перспективі можуть стати світовими продовольчими донорами. За умови відновлення і розвитку зрошувальних систем Україна матиме можливості для нарощування виробництва зерна до 100 млн тонн на рік і для збільшення продовольства в обсягах, достатніх для 400-500 млн людей», – сказав міністр в ході Глобального форуму з продовольства і сільського господарства.
Як уточнюють в Мінагрополітики України, за домовленістю зі Світовим банком український уряд утворив Координаційну раду для розробки Стратегії відновлення і модернізації зрошувальних систем в країні. Наявність затвердженої урядом Стратегії стане основою підготовки угоди зі Світовим банком щодо його участі у фінансуванні відповідних робіт, відзначають в міністерстві.
«Розраховуємо, що фінансування і відновлення зрошення почнуться в 2017 році. За експертними оцінками, має бути залучено 1,5-2 млрд доларів інвестицій. Наша мета – до 2021 року відновити поливи на площі 500-550 тис. га, що дозволить виробляти зернових до 20 млн тонн щорічно», – цитує главу аграрного відомства його прес-служба.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас