Мінфін і Мінохоронздоров'я домовилися змінити систему фінансування лікування українців за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін і Мінохоронздоров'я домовилися змінити систему фінансування лікування українців за кордоном

Казна та Політика
275
Міністерство фінансів і Міністерство охорони здоров’я домовилися змінити систему фінансування лікування громадян України за кордоном і перераховувати всі призначені для цього кошти єдиним траншем на початку року.
МОЗ та Мінфін домовилися змінити систему фінансування і перерахувати всі кошти на лікування за кордоном на початку року, для того, щоб хворих можна було відправляти відразу ж після прийняття рішення спеціальною комісією МОЗ. Завдяки цьому вже до кінця березня ми отримаємо всю річну суму для відправки хворих за кордон. Це означає, що пацієнти зможуть виїхати на лікування саме тоді, коли вони цього потребують”, – йдеться в спільній заяві двох відомств.
У заяві наголошується, що зазвичай гроші на лікування за кордоном перераховувалися МОЗ рівними траншами тричі на рік, тому пацієнти відправлялися на лікування також тричі на рік і не завжди, коли це було потрібно пацієнтові, а коли надходили кошти.
“Стан деяких пацієнтів не дозволяє чекати, а вимагає термінового втручання”, – підкреслюють у МОЗ.
Крім того, МОЗ та Мінфін мають намір обговорити ідею створення резервного фонду для відправки пацієнтів за кордон, щоб швидко реагувати в ситуаціях з пацієнтами в критичному стані.
У відомстві повідомляють, що в суботу медичний департамент Міністерства охорони здоров’я зібрався на екстрене засідання для уточнення списків пацієнтів на відправку.
Всі передбачені на 2017 рік кошти для лікування пацієнтів за кордоном будуть перераховані Міністерству охорони здоров’я протягом першого кварталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас