Tsinghua інвестує $30 млрд в будівництво в Китаї заводу з виробництва чіпів пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tsinghua інвестує $30 млрд в будівництво в Китаї заводу з виробництва чіпів пам'яті

Фондовий ринок
341
Китайський державний виробник чіпів Tsinghua Unigroup оголосив про плани побудувати завод вартістю $30 млрд з виробництва модулів пам’яті в Нанкіні, розташованому в східній частині Китаю.
Компанія Tsinghua, яка купила за останні кілька років цілий ряд виробників мікросхем, зараз також бере участь в будівництві заводу вартістю $24 млрд для виробництва чіпів пам’яті в Ухані.
Завод в Нанкіні буде випускати чіпи DRAM і флеш-пам’ять 3D NAND. У повідомленні компанії вказано, що перший етап проекту обійдеться в $10 млрд. Виробнича потужність заводу після реалізації першого етапу становитиме 100 тисяч напівпровідникових пластин на місяць. Терміни завершення будівництва заводу і виходу на повну виробничу потужність поки невідомі.
Китай робить значні зусилля з метою створення сильної вітчизняної напівпровідникової промисловості, яка забезпечить чіпами його величезний внутрішній ринок. У минулому році китайський уряд оголосив про плани інвестувати $160 млрд протягом 10 років в проекти по зміцненню вітчизняної напівпровідникової промисловості.
У 2015 році Tsingua хотіла придбати американського виробника чипів пам’яті Micron Technology Inc. за $23 млрд, але її спроба закінчилася невдачею. У Китаю немає іншого вибору, крім як створювати власну напівпровідникову промисловість з нуля, бо західні уряди, особливо – США, все більш насторожено ставляться до спроб китайських державних компаній придбати західні фірми.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас