Хто в Україні може стати приватним виконавцем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в Україні може стати приватним виконавцем

Казна та Політика
1428
Приватним виконавцем може стати кожен, хто досяг 25-річного віку, має юридичну освіту і два роки стажу, а також здасть кваліфікаційні іспити після курсу навчання в Інституті післядипломної освіти, заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.
Кандидати в приватні виконавці в лютому розпочнуть навчання в Інституті післядипломної освіти при Міністерстві юстиції.
“Незабаром на сайті Мін’юсту буде оприлюднено списки осіб, зарахованих на проходження першого курсу. Після цього перше заняття почнеться через 20 днів і триватиме 23 робочі дні”, – зазначив він.
Конкурсанти повинні будуть успішно здати тести на комп’ютері, вирішити 5 письмових завдань, а також одне практичне – розібратися в справі і підготувати проект процесуального виконання.
“У березні відбудеться перший іспит для бажаючих стати виконавцями. Після успішного складання кандидати повинні довести, що мають страховий поліс і обладнали свій офіс у відповідності з вимогами Мінюсту. Тоді вони отримають свідоцтво і потраплять до реєстру приватних виконавців”, – розповів Шкляр. Він прогнозує, що перші приватні виконавці в Україні з’являться уже в квітні-травні.
Як повідомлялося, 5 січня вступив в силу закон “Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів”, який передбачає введення в Україні змішаної система виконання судових рішень.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас