Польща все ширше відкриває двері для українських заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща все ширше відкриває двері для українських заробітчан

Особисті фінанси
7862
У Польщі бракує робочих рук, а тому в країні буде вжито заходів із залучення робітників зі Сходу Європи, зокрема України. Про це заявила міністр сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська.
“Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук”, – підкреслила Рафальська.
Вона зазначила, що в Міністерстві розвитку зараз триває робота над пропозиціями для іммігрантів зі Сходу щодо приїзду на роботу і проживанню в Польщі.
“Ця політика буде заохочувати приїзд до нас іноземців зі Сходу”, – заявила Рафальська.
Вона додала, що ця політика повинна певним чином контролюватися.
Міжвідомча робоча група, до якої входять представники міністерств розвитку, сім’ї та внутрішніх справ, готують зміни до міграційного законодавства країни. За словами заступника міністра розвитку Польщі Єжи Квецинського, ця політика звернена в цілому до українців і має стати “ефективним рецептом на демографічну кризу в Польщі”.
Уряд Польщі хоче давати українцям візи на більш тривалі періоди часу.
Уряд Польщі буде також заохочувати молодих українців до отримання документів на постійне проживання і польське громадянство.
Нагадаємо, в листопаді минулого року президент Спілки підприємців і роботодавців Польщі Цезарій Казмерчак заявив, що його країна планує в найближчі роки залучити додатково 1 млн трудових мігрантів з України, Білорусі та В’єтнаму, бо вони добре себе зарекомендували на ринку праці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас