У Volkswagen повідомили, який відсоток ринку нових легкових авто в Україні планують зайняти в 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Volkswagen повідомили, який відсоток ринку нових легкових авто в Україні планують зайняти в 2017 р.

Фондовий ринок
940
Автомобільний бренд Volkswagen в 2017 році планує зайняти не менше 5,3% на ринку нових легкових автомобілів в Україні (в 2016 році частка склала майже 7,6%), очікуючи приріст цього ринку порівняно з 2016 роком не менше ніж на 8,5%.
Як повідомив менеджер з маркетингу легкових автомобілів Volkswagen компанії “Порше Україна” Олексій Іщенко, як очікується, ринок нових легкових автомобілів складе не менше 70 тис. од. (у 2016 році – 64,478 тис.), тобто продажі автомобілів Volkswagen складуть орієнтовно 3,7 тис. од. (в 2016 році продано 4,884 тис. авто проти 2,18 тис. од. в 2015 році).
Він зазначив, що минулий рік був дуже успішним для бренду, якому вдалося увійти до трійки лідерів авторинку (в 2015 році – восьма сходинка рейтингу з часткою ринку 4,7%).
“Основним драйвером нашого успіху було конкурентоспроможне ціноутворення на автомобілі VW Jetta і Polo Sedan, що добре зарекомендували себе. Ми змогли запропонувати ринку добре укомплектовані автомобілі з економічними двигунами, які були вкрай затребувані покупцями”, – зазначив О.Іщенко.
Водночас в компанії утрималися від коментарів з приводу очікуваного зниження частки ринку бренду в порівнянні з минулим роком.
За словами О.Іщенка, в поточному році планується виведення на український ринок новинок.
“Важливими дебютантами в цьому році будуть оновлений VW Golf і абсолютно новий автомобіль під назвою Arteon, який буде новим флагманом легкової лінійки бренду. Arteon є ідейним наступником Volkswagen CC, який займе його місце над Passat B8”, – повідомив він.
Крім того, очікується можливість представити в цьому році 7-місну версію нового Tiguan, яка дозволить увійти в нову нішу між компактним кросовером Tiguan і повнорозмірним позашляховиком Touareg.
Торкаючись питання оптимальності сьогоднішньої дилерської мережі Volkswagen, О.Іщенко зазначив, що на сьогодні у “Порше Україна” 26 дилерів в Україні, і в поточному році не планується відкриття нових дилерських центрів.
“Але ми планомірно розвиваємося в бік “диджиталізації” для того, щоб забезпечити клієнтам найзручніший спосіб отримання інформації і досвіду”, – додав він.
За інформацією компанії, продажі Volkswagen у світі зросли на 2,8% в порівнянні з 2015 роком, до 5,99 млн автомобілів, причому зафіксовані рекордні продажі в Китаї – 2,999 млн од., що на 28,7% більше, ніж роком раніше.
Продажі автомобілів у Європі скоротилися менш ніж на 1%, до 1 млн 697,7 тис. од., що було пов’язано в першу чергу з системним зниженням на ринку Німеччини через розширення термінів лізингових договорів для співробітників. У тому числі продажі в Західній Європі знизилися на 2% – до 1 млн 473,5 тис. од., тоді як у Центральній та Східній зросли майже на 7%, до 224,2 тис. од.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас