Mazda планує випускати бензинові двигуни без свічок запалювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda планує випускати бензинові двигуни без свічок запалювання

Технології&Авто
4348
Японська компанія Mazda вирішила зайнятися подальшою модернізацією бензинових двигунів внутрішнього згоряння. Нове покоління моторів SkyActiv вирішили позбавити свічок запалювання.
“Нове сімейство бензинових двигунів SkyActiv позбудеться свічок запалювання і запалюватиметься від стиснення, як дизельні мотори. Це дозволить знизити витрату палива на 30% і значно скоротити кількість вихлопних газів”, – вказується в публікації.
Мотор без звичних свічок буде використовувати технологію займання однорідної суміші від стиснення HCCI (Homogenous Charge Compression Ignition). Якщо в звичайному бензиновому двигуні паливо-повітряна суміш запалюється в кінці такту стиснення електричною іскрою, то в моторі HCCI займання буде відбуватися при розігріві суміші від сильного стиснення. Для цього доведеться збільшити ступінь стиснення – до 18:1.
За розрахунками японців, нові двигуни SkyActiv завдяки технології займання від стиснення зможуть забезпечити витрату всього в 3,33 літра бензину на 100 кілометрів. Дебютують мотори без свічок HCCI на наступному поколінні автомобіля моделі Mazda 3, прем’єра якого очікується в 2018 році.
Втім, паралельно Mazda займається і розробкою електромобілів, перший прототип якого може з’явитися вже в 2019 році.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас