ФДМ спільно з правоохоронцями повернули Головинський кар'єр в держвласність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ спільно з правоохоронцями повернули Головинський кар'єр в держвласність

Казна та Політика
365
Фонд державного майна спільно зі Службою безпеки України та Національною поліцією повернули єдиний майновий комплекс державного підприємства (ДП) “Головинський кар’єр” (смт Головине Житомирської обл.) в державну власність з незаконного користування колишнього орендаря.
Як повідомляє прес-служба ФДМ в п’ятницю, договір оренди кар’єра, укладений з ПАТ “Головинський граніт” (Київ), закінчився 21 грудня 2015 року, проте підприємство відмовилося повертати державі її власність і ухилялося від такого зобов’язання понад рік.
“З питання повернення “Головинського кар’єра” державі минуло близько 100 судових засідань, які регіональне відділення ФДМ по Житомирській області виграло. Але колишній орендар не тільки не виконав рішення судів, але і створював безліч перешкод для повернення державного майна в держвласність. Наприклад, ним була найнята приватна охорона, яка чинила опір правоохоронним органам”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначає голова ФДМ Ігор Білоус, Головинський кар’єр є одним з найбільш важливих об’єктів держави у видобувній галузі. Обсяг запасів унікального граніту, який використовується при будівництві і оздобленні, в ньому оцінюється ще на 200 років.
“Цей об’єкт був внесений до приватизаційного списку 2015 року, і він підлягає прозорій відкритій приватизації, яка забезпечить його подальший ефективний розвиток”, – цитується в повідомленні І.Білоус.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас