Держава півтора роки не отримує 2,6 т бурштину-конфіскату, - Держсховище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава півтора роки не отримує 2,6 т бурштину-конфіскату, - Держсховище

Казна та Політика
1335
Державна виконавча служба у Рівненській області досі не спрямувала в дохід держави 2561,17 кг бурштину, який був вилучений під час спецоперації Міністерства внутрішніх справ та Державної фіскальної служби 3 серпня 2015 року.
Про це повідомила заступник директора Державного сховища дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння України Катерина Яценко.
За її словами, каміння з 4 серпня 2015 року досі зберігається в Держсховищі як посилка.
«Підставою для зарахування цього бурштину в дохід держави є рішення суду та виконавчий лист. На даний момент ми не отримали жодних документів від Державної виконавчої служби», – сказала вона.
Яценко розповіла, що в Держсховищі зі ЗМІ дізналися про рішення Рівненського міського суду від 11 квітня 2016 року, відповідно до якого конфіскований бурштин має бути спрямований у дохід держави.
Заступник директора Держсховища пояснила, що конфіскований правоохоронцями бурштин наразі не можна продати, а виручені кошти спрямувати до Держбюджету, оскільки він не зарахований до Держфонду дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння. Для цього необхідний виконавчий лист.
У свою чергу начальник Управління виконавчої служби у Рівненській області Ріта Назарчук відмовилася коментувати ситуацію. «Ви не є стороною виконавчого провадження і я не маю права надавати вам інформацію. Я не буду з вами обговорювати це питання», – сказала вона.
Як повідомлялося, 3 серпня 2015 р. у Рівному відбулася спецоперація МВС та ДФС із затримання мікроавтобуса з 2,6 т бурштину, що готувався до вивезення за кордон. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook, що його вартість, за попередньою оцінкою, сягає близько 3 млн доларів. Водночас у рішенні Рівненського міського суду йшлося, що фахівці Державного гемологічного центру оцінили 2561,17 кг бурштину у 135 тис. 857 доларів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас