У Росії кожен п'ятий працівник банківської системи може залишитися без роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії кожен п'ятий працівник банківської системи може залишитися без роботи

Світ
1139
Баковський сектор РФ не зростає, а найбільший роботодавець російської банківської системи Сбербанк до 2025 року має намір скоротити половину з 330 тис. співробітників.
Зараз в банківському секторі РФ працює близько 700 тис. осіб, і сектор не зростає: протягом восьми років роботу втратить кожен п’ятий банківський працівник.
В умовах триваючого розчищення ринку, коли щорічно близько ста банків втрачають ліцензію, знайти роботу цим менеджерам буде непросто. Про глобальне скорочення штату Сбербанку 19 січня на економічному форумі в Давосі заявив його голова Герман Греф. «Якщо ми подивимося в наше майбутнє, то зараз у нас 330 тис. співробітників, але в 2025 році, я думаю, у нас буде тільки половина з них», – заявив Греф.
За його словами, через вісім років всі банківські операції будуть проводитися віддалено. У прес-службі Сбербанку не відповіли на запит щодо деталей планів з оптимізації штату співробітників.
Всього в російській банківській системі, за даними щоквартальних звітів емітентів, працює близько 700 тис. осіб. Якщо скорочення співробітників Сбербанку будуть відбуватися переважно в Росії, то з урахуванням звільнення 130 тис. осіб протягом восьми років роботу в секторі втратить кожен п’ятий співробітник. При цьому з урахуванням розчищення ринку – з 2014 року ліцензій позбулося понад 300 банків, і цей процес поки не завершений – працевлаштуватися за фахом цим людям буде непросто.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас