Влада США завершила розслідування 1-го ДТП Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США завершила розслідування 1-го ДТП Tesla

Технології&Авто
1940
Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) США завершило піврічне розслідування в зв’язку з аварією електромобіля Tesla – першим ДТП із смертельними наслідками, в ході якого транспортним засобом керував автопілот.
Як випливає з матеріалів NHTSA, експерти не виявили дефектів безпеки в технології та практичному втіленні автоматичного керування транспортними засобами Tesla.
Аварія сталася ще 7 травня 2016 року у Флориді, 40-річний колишній спецназівець Джошуа Браун, який перебував в автомобілі Tesla S, загинув на місці. Седан під керуванням автопілота зіткнувся на шосе з тягачем з причепом, який здійснював лівий поворот з правого ряду, тобто рухався перпендикулярно його маршруту.
В силу збігу обставин електромобіль просто влетів під причіп, його водій загинув. У легкової машини знесло дах, Tesla проїхала під фурою, з’їхала з дороги, протаранивши огорожу, перетнула поле, протаранивши ще один паркан, після чого зупинилася, врізавшись у стовп.
Tesla пояснювала, що при денному світлі ні людина, ні автопілот не розрізнили пофарбований у білий колір причіп на тлі яскравого неба. Однак регулятори встановили, що системи автоматичного гальмування і попередження про можливе зіткнення спрацювали в штатному режимі.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас