НАПК нагадало про початок другої хвилі е-декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАПК нагадало про початок другої хвилі е-декларування

Казна та Політика
659
Національне агентство з питань запобігання корупції нагадало чиновникам і депутатам про початок другої хвилі електронного декларування.
За словами заступника голови НАЗК Руслана Радецького, особи, які відповідно до Закону України Про запобігання корупції займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повинні заповнити електронні декларації до 1 квітня 2017 року, повідомляється на сайті НАПК.
Зазначається також, що при заповненні декларацій за 2016 рік застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2016 року – 1378 гривень.
У НАЗК зазначили, що з 1 січня 2017 року суб’єкти декларування повинні повідомляти НАЗК про суттєві зміни в своєму майновому стані, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму в розмірі 50 прожиткових мінімумів, яка станом на 1 січня 2017 року становить 80 тис. гривень.
Радецький нагадав, що з набранням чинності Закону України Про Вищу раду правосуддя внесені зміни в Закон України Про запобігання корупції.
Зокрема, змінено коло осіб, які повинні подавати е-декларації: дія антикорупційного закону в частині фінансового контролю не поширюється на:
- посадових осіб установ та організацій, які здійснюють основну діяльність в сфері соціального обслуговування населення, соціальної та професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціального захисту ветеранів війни і учасників АТО;
- охорони здоров’я (крім керівників закладів охорони здоров’я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя) рівня);
- освіти (крім керівників внз та їхніх заступників);
- науки (крім президентів і перших віце-президентів, віце-президентів і головних учених секретарів та інших членів Президії Національної академії наук України та національних галузевих академій наук, обраних загальними зборами, керівників НДІ та інших наукових установ);
- культури;
- мистецтв;
- відновлення та збереження національної пам’яті;
- фізичної культури, спорту, національно-патріотичного виховання.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас