Інвестори в Давосі розповіли про привабливі вкладення в Україну - Ковалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори в Давосі розповіли про привабливі вкладення в Україну - Ковалів

Казна та Політика
675
Американська компанія хоче інвестувати в “Укрзалізницю”, а великий міжнародний портовий оператор зацікавлений в концесії порту “Південний”
Ряд великих іноземних інвесторів висловили готовність вкладати кошти в українську портову і залізничну інфраструктуру, енергетичний сектор, сільське господарство і IT. Про це повідомила голова офісу Національної інвестиційної ради при президенті України Юлія Ковалів.
“У рамках World Economic Forum (Всесвітнього економічного форуму – Ред.), де в швейцарському містечку (Давосі – Ред.) зібралися поважні світові політики та бізнесмени, провели низку зустрічей.
За словами Ковалів, великий міжнародний портовий оператор DPWorld зацікавлений в концесії порту “Південний”, а також готовий інвестувати в поліпшення логістики Одеського порту.
Крім того, американська компанія General Electric Transportation зацікавлена ​​у співпраці з “Укрзалізницею”, включаючи модернізацію рухомого складу та інвестиції в виробничі потужності з локалізацією в Україні.
Також кувейтський суверенний інвестфонд Kuwait Investment Authority висловив зацікавленість в інвестиціях в українську енергетику, а ряд американських хедж-фондів активно зацікавився аграрним і фінансовим секторами, а також IT.
Нагадаємо, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) на 1 жовтня 2016 року склав 45,152 млрд дол., що на 2,618 млрд доларів США, або на 6,2%, більше показника на початок року на рівні 42,535 млрд доларів.
За даними Держстату, в січні-вересні в акціонерний капітал нерезидентів надійшло 3,801 млрд доларів нових інвестицій, при цьому відтік за період склав 459,3 млн доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас