Суд заарештував майно екс-власника банку "Михайлівський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував майно екс-власника банку "Михайлівський"

Фондовий ринок
891
Голосіївський районний суд Києва заарештував майно компанії «Техенерготрейд», ключовим власником якої є Віктор Поліщук – екс-власник ліквідованого банку «Михайлівський».
Банк «Михайлівський» визнаний неплатоспроможним 23 травня 2016 року.
Як зазначається в рішенні суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, суд прийняв таке рішення за зверненням прокуратури Києва в рамках розслідування справи про махінації в банку «Михайлівський» напередодні банкрутства фінустанови.
Згідно з рішенням суду, в тому числі накладено арешт на кілька земельних ділянок та нежитлових приміщень в Київській області, на нежитлові приміщення торгового центру в Черкасах і в Одесі, свердловину в Київській області, нежитлові приміщення в Криму (Севастополь, Ялта, Сімеїз).
 Як наголошується в документі, постанова підлягає негайному виконанню, але може бути оскаржена в Апеляційному суді Києва протягом 5 днів.
Як повідомлялося, Національний банк України визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним 23 травня 2016 року.
 Напередодні, 20 травня, огоава правління банку Ігор Дорошенко залишив посаду, при цьому банк провів низку сумнівних операцій з переказу вкладів фізосіб з пов’язаних компаній «Кредитно-інвестиційний центр» і «Інвестиційно-розрахунковий центр», що збільшило навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн – до 2,6 млрд грн.
 Крім того, напередодні введення тимчасової адміністрації банк «Михайлівський» уклав договори факторингу з фінансовими компаніями «Фагор» і «Плеяда», згідно з якими поступився правами вимоги за своїми кредитами.
Згодом Фонд гарантування вкладів визнав ці договори нікчемними, проте зазначені компанії намагаються відстоювати свої інтереси через суд. 19 листопада минулого року вступив в силу Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної зловживаннями в сфері банківських і інших фінансових послуг», який прирівнює більшість сумнівних вкладів до банківських.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас