В Україні з'являться приватні виконавці, - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться приватні виконавці, - Мін'юст

Казна та Політика
1413
Міністерство юстиції України заявляє, що приватні виконавці з’являться в Україні вже після березня.
«Я думаю, що десь в березні перший іспит можливий. Коли вони почнуть працювати? Ще раз скажу: після здачі іспитів вони повинні довести, що у них є страховий поліс відповідно до тих вимог, які встановлені законодавством, що їхній офіс обладнаний і відповідає вимогам, які встановлені Мін’юстом і в принципі – все: вони отримують свідоцтво і потрапляють в реєстр», – сказав заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр на брифінгу в четвер у Києві.
Заступник міністра зазначив, що реєстр приватних виконавців буде відкритим, і кожен зможе в ньому перевірити, чи є та чи інша людина приватним виконавцем, дізнатися місце розташування її офісу та години роботи.
При цьому якщо ліцензія на ведення діяльності приватного виконавця буде припинена або анульована, то така інформація з’явиться в реєстрі.
За словами С.Шкляра, приватним виконавцем може стати громадянин України віком від 25 років, який має вищу юридичну освіту, 2 роки стажу, пройде навчання, здасть кваліфікаційний іспит, пройде стажування (не стосується колишніх державних виконавців, арбітражних керуючих, адвокатів та нотаріусів зі стажем).
Також кожен приватний виконавець повинен застрахувати свою діяльність і пройти перевірку Мін’юсту на предмет відповідності його офісу вимогам.
На даний момент відбувається набір в групи для навчання протягом 23 днів бажаючих стати приватними виконавцями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас