У НБУ повідомили, скільки за рік видали ліцензій небанківським фінансовим установам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили, скільки за рік видали ліцензій небанківським фінансовим установам

Фондовий ринок
280
Національний банк України в минулому році видав генеральні ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій 17 небанківським фінансовим установам, в той час як в 2015 році такі ліцензії отримали 11 небанківських фінансових установ, повідомляється на сайті регулятора.
 “Національний банк зацікавлений у розвитку легального ринку валютно-обмінних операцій, одночасно посилюючи контроль за діяльністю його учасників. Зокрема, перед наданням ліцензії Національний банк перевіряє структуру власності заявників, фінансовий стан і джерела походження коштів для формування капіталу компанії, яка має намір здійснювати діяльність з обміну валют.
Наше завдання – створити умови для функціонування прозорого, цивілізованого і конкурентного готівкового валютного ринку. У 2017 році ми плануємо продовжити вдосконалення ліцензійних умов для здійснення обміну валют і посилити контроль за ліцензіатами, які вже отримали відповідні дозволи”, – цитуються в повідомленні слова начальника Управління реєстрації та ліцензування Олександра Бевза.
За даними НБУ, всього станом на 1 січня 2017 року генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, були у 30 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв’язку “Укрпошта”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас