Deutsche Bank виплатить $7,2 млрд владі і споживачам США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank виплатить $7,2 млрд владі і споживачам США

Фондовий ринок
437
Deutsche Bank AG і міністерство юстиції США у вівторок завершили роботу над врегулюванням претензій американської влади до найбільшого банку Німеччини в зв’язку з продажем проблемних іпотечних облігацій перед фінансовою кризою 2008 року, сума врегулювання не змінилася – $7,2 млрд, говориться в повідомленні Мін’юсту.
При цьому лише $3,1 млрд з $7,2 млрд – це сам штраф в грошовій формі, а інша частина ($4,1 млрд) припадає на заходи з компенсації збитку, завданого споживачам. Зокрема, протягом 5 років банк внесе зміни в діючі кредитні угоди і надасть допомогу позичальникам на цю суму.
“Цим рішенням Deutsche Bank притягується до відповідальності за незаконні дії і безвідповідальну практику кредитування, які заподіяли серйозний і довгостроковий збиток інвесторам і американському суспільству”, – наводяться в повідомленні Мін’юсту слова голови відомства Лоретти Лінч.
Початкова сума претензій становила $14 млрд, і на цих повідомленнях акції банку падали восени до рекордних мінімумів, його капіталізація опускалася нижче $20 млрд.
Таким чином, гучна справа, як і очікувалося, була остаточно врегульована до інавгурації обраного президента США Дональда Трампа, призначеної на 20 січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас