Прямі поставки газу в Україну вже здійснюють 4 міжнародні компанії, - "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прямі поставки газу в Україну вже здійснюють 4 міжнародні компанії, - "Нафтогаз"

Фондовий ринок
447
Прямі поставки імпортного газу в Україну з його подальшим продажем місцевим споживачам в даний час здійснюють чотири міжнародні компанії, повідомив головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Навіть чотири вже насправді. Це угорська, швейцарська, німецька та французька компанії”, – сказав він.
Водночас Ю.Вітренко поскаржився, що в січні ці та інші імпортери природного газу в Україну завозять в країну менші обсяги природного газу, ніж вони забронювали на кордоні зі Словаччиною. У зв’язку з цим “Нафтогаз” розглядає можливість збільшення імпорту газу по словацькому напрямку в лютому, хоча спочатку план на наступний місяць становив 35-37 млн ​​куб. м на добу.
Ю.Вітренко не виключив, що менші в порівнянні з заброньованими обсяги поставок природного газу в січні пов’язані з відсутністю попиту на ринку.
Як повідомлялося, французька Engie (раніше – GDF Suez SA) з 1 січня почала імпортувати природний газ в Україну, поставивши за першу декаду в українську газотранспортну систему (ГТС) 3,9 млн куб. м.
Як повідомлялося з посиланням на оперативні дані ПАТ “Укртрансгаз”, Україна в 2016 році скоротила імпорт природного газу на 32,7% (на 5 млрд 375,6 млн куб. м) у порівнянні з 2015 роком – до 11 млрд 78,4 млн куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас