НБУ вітає запровадження безготівкових розрахунків в міському громадському транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вітає запровадження безготівкових розрахунків в міському громадському транспорті

Фінтех і Картки
766
Національний банк вітає прийняття Верховною Радою в другому читанні і в цілому законопроекту № 4121 щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
НБУ вважає прийняття даного законопроекту стратегічно важливим кроком на шляху до впровадження сashless-економіки в Україні, оскільки розрахунки в транспорті є найбільш масовими розрахунками, де як платіжний засіб задіяна готівка.
“Введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті також надасть розрахункам зручність і легкість, дозволить використовувати сучасні високотехнологічні платіжні інструменти”, – вважають в Нацбанку.
Законопроект №4121 передбачає: запровадження автоматизованої системи обліку наданих транспортних послуг; прозорість розрахунків перевізників; ефективне планування маршрутів і графіків пасажирських перевезень; підвищення прибутковості транспортних компаній і оновлення їх рухомого складу; підвищення безпеки дорожнього руху, оскільки водії будуть більше стежити за ситуацією на дорозі, а не продавати квитки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас