Кабмін пропонує Раді ратифікувати угоду про технічне та фінансове співробітництво з Норвегією (доповнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді ратифікувати угоду про технічне та фінансове співробітництво з Норвегією (доповнено)

Фондовий ринок
167
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ратифікувати рамкову угоду про технічне та фінансове співробітництво з Норвегією.
Відповідний законопроект був схвалений на засіданні уряду.
Планується, що угода дозволить створити організаційно-правові основи українсько-норвезького співробітництва в сфері залучення та використання міжнародної технічної допомоги.
Також планується, що угода сприятиме активізації вже існуючого співробітництва між країнами.
Дія угоди буде поширюватися на всі програми/проекти технічної і/або фінансової допомоги, які будуть реалізовуватися в Україні і частково або повністю фінансуватися Норвегією.
Технічна допомога передбачає тренінги, консультації, постачання обладнання та матеріалів, допомогу, пов’язану з впровадженням нових технологій, необхідних для успішної реалізації програм/проектів.
Фінансова допомога включає в себе, зокрема, гранти для фінансування поставки товарів, обладнання та матеріалів, робіт і послуг, необхідних для успішної реалізації програм/проектів.
Відповідно до угоди, Україна повинна гарантувати звільнення від податків або аналогічних платежів, необхідних для реалізації програм/проектів товарів.
Крім того, майно експертів, які не є громадянами України, повинна бути звільнена від непрямих податків на час реалізації програм / проектів.
Також Україна повинна гарантувати таким експертам звільнення від податку на доходи, отримані від реалізації програм/проектів.
Законопроект зареєстрований у Раді 16 січня під номером 0127.
У жовтні 2016 року Кабмін і уряд Королівства Норвегія підписали рамкову угоду про технічне та фінансове співробітництво.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас