Розенко розповів, як підвищення "мінімалки" вплине на Пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко розповів, як підвищення "мінімалки" вплине на Пенсійний фонд

Казна та Політика
1889
Внаслідок підвищення мінімальної зарплати в Уряді очікують зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду на 10 мільярдів гривень.
Про це заявив міністр соцполітики України Павло Розенко.
“В результаті підвищення мінімальної зарплати ми очікуємо зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду на 10 мільярдів гривень. Тобто в цьому році дотація Пенсійного фонду з державного бюджету складе близько 142 мільярдів гривень, що на 10 мільярдів гривень менше, ніж в 2016 році. І весь, переконаний, додатковий ресурс, який ми не закладали в бюджет поки, який ми отримаємо від легалізації зарплат, від легалізації зайнятості, у нас буде можливість використати в окремій пенсійній програмі”, – заявив міністр.
Він закликав працюючих громадян сприяти Уряду в цьому завданні.
“Це завдання для всіх нас, всіх працюючих громадян – допомогти Пенсійному фонду України, допомогти нашим пенсіонерам отримати гідні пенсії. Це все пов’язано. Пенсійний фонд, це треба всім чітко розуміти, має єдине джерело доходів. Це те, що ми платимо до Пенсійного фонду у вигляді єдиного соціального внеску, у вигляді податків зі своїх зарплат. Тому якщо ми навчимося платити всі і в повному обсязі податки, ми можемо говорити про те, що у нас з’являється шанс забезпечити наших батьків-пенсіонерів більш гідною пенсією”, – зазначив Розенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас