Це закон: Гройсман пообіцяв карати за зарплату нижчу ніж 3200 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це закон: Гройсман пообіцяв карати за зарплату нижчу ніж 3200 грн

Казна та Політика
3267
Рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, яке безпосередньо стосується 4 млн осіб, має бути виконано, інакше роботодавці будуть покарані.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Для нас дуже важливо, щоб ініціатива, яку я вніс, про 3200 грн мінімальної заробітної плати для працівників, була виконана. Оскільки це вже закон, який передбачає, що кожна працююча людина має отримати нарахування заробітної плати не менше як 3200”, – заявив Гройсман.
Він зазначив, що це стосується 4 млн осіб, і “дуже важливо, щоб ця норма була виконана, і я буду її відстежувати особисто”.
“Я вніс цю ініціативу про підвищення заробітної плати до 3200 грн не для того, щоб просто про неї сказати, а для того, щоб 4 млн осіб, які недоотримували свої доходи, мали можливість на мінімальному рівні отримати заробітну плату”, – зазначив Гройсман.
Прем’єр-міністр підкреслив, що роботодавці, які не забезпечать виплату працівникам заробітної плати на рівні не менше 3200 грн, будуть покарані. У той же час він запевнив чесний бізнес в своїй підтримці.
“Чесному бізнесу – відкритому, публічному, нічого тут боятися. Звичайно, тих, хто хоче піти в тінь, хто не хоче платити людям заробітну плату … будемо карати. У нас немає іншого варіанту”, – сказав Гройсман.
Глава уряду також зазначив, що чиновники, які будуть використовувати інструмент контролю за виконанням рішень про виплату мінімальної заробітної плати як додатковий інструмент тиску на бізнес, будуть звільнені.
“Якщо хтось буде тиснути на чесний бізнес, використовуючи цей інструмент, я буду звільняти їх від роботи. Це вертикаль уряду, і абсолютно спокійно Міністерство соціальної політики буде приймати рішення, необхідні для того, щоб звільнити таких недолугих чиновників”, – підкреслив він .
Гройсман зазначив, що створені робочі групи на місцях і в центрі є комбінованими і складаються з представників різних органів влади, що ускладнює можливості для здійснення цілеспрямованого тиску на бізнес.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас