Заарештованому в США топ-менеджеру Volkswagen загрожує 169 років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештованому в США топ-менеджеру Volkswagen загрожує 169 років в'язниці

Фондовий ринок
834
Топ-менеджер німецького автоконцерну Volkswagen AG Олівер Шмідт, заарештований в США за підозрою в причетності до скандалу із заниженням показників викиду шкідливих газів, може бути засуджений до тюремного ув’язнення на термін до 169 років.
Окружний суд Детройта, куди перевезли О.Шмидта після затримання у Флориді, в четвер залишив його під арештом, відмовивши у звільненні під заставу. Йому пред’явлені звинувачення в злочинній змові з метою ошукання влади США.
О.Шмідт очолював інженерний і екологічний відділ американського підрозділу Volkswagen в 2014-2015 роках.
Крім нього, влада США звинувачує в причетності до “дизельгейту” ще п’ятьох топ-менеджерів VW: Хайнца-Якоба Нойссера, Йенса Хадлера, Річахарда Доренкампа, Бернда Готтвайса і Юргена Петера. Однак всі вони знаходяться в Німеччині, і американська влада сумнівається, що їй вдасться домогтися їх екстрадиції.
Раніше влада США заарештувала інженера Volkswagen Джеймса Ляна, який пропрацював в компанії два десятиліття. Він визнав свою провину, і тепер йому загрожує до п’яти років в’язниці.
Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп’ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин. Реальні ж вихлопи перевищували допустимі норми в 40 разів в окремих випадках. Компанія зарезервувала на судові витрати майже $21 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас