Прибутковість держоблігацій США вище 3% стане "початком кінця" - Guggenheim Partners — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість держоблігацій США вище 3% стане "початком кінця" - Guggenheim Partners

Фондовий ринок
3161
Довгострокова тенденція підвищення цін 10-річних держоблігацій США може змінитися на протилежну, якщо їх прибутковість перевищить 3% річних, прогнозує головний інвестиційний директор Guggenheim Partners Скотт Майнерд.
“Це, по суті, стане початком кінця”, – сказав він в інтерв’ю Bloomberg.
Однак такі тривалі тренди не змінюються швидко, додав експерт, сказавши, що можуть знадобитися роки для того, щоб прибутковість US Treasuries по-справжньому злетіла.
Портфельні керуючі, включаючи Білла Гросса з Janus Capital Group Inc. і Джеффрі Гундлаха з DoubleLine Capital, попереджають, що “бичачий” цикл на ринку держоблігацій може закінчитися в цьому році на тлі зростання процентних ставок після трьох десятиліть стійкого зниження.
Б.Гросс сказав на цьому тижні, що треба побоюватися зростання прибутковості 10-річних паперів вище 2,6% річних, у той час як за словами Дж.Гундлаха, більш важливим сигналом стане перевищення позначки в 3% річних. В даний час процентні ставки знаходяться в районі 2,36% річних.
С.Майнерд також сказав, що Федеральна резервна система ризикує залишитися позаду” економіки і повинна підвищити ставки у березні. При цьому ринки вважають такий крок далеко не гарантованим: ф’ючерси оцінюють ймовірність підвищення приблизно в 30%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас