Тимчасовий фактор: Нацбанк виправдався за рекордний обвал гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий фактор: Нацбанк виправдався за рекордний обвал гривні

Валюта
12779
Заступник голови Національного банку України Олег Чурій заявив, що з початку 2017 року обмежена пропозиція іноземної валюти на міжбанківському ринку спровокувала падіння курсу гривні.
Про це повідомляє в Facebook прес-служба НБУ.
За словами Чурія, така ситуація є тимчасовою, оскільки новорічні свята в Україні збіглися з робочими днями в США і Європі.
“У перші післясвяткові дні на міжбанківський ринок надходила для продажу валютна виручка, яка накопичувалася під час новорічних вихідних днів в Україні, які збігалися з робочими днями в США і Європі”, – сказав він.
“Національний банк готовий виходити на ринок з валютними інтервенціями для згладжування надмірних коливань і має достатньо інструментів для цього. Обсяг міжнародних резервів на початок січня становив $15.5 млрд. Цього достатньо і для продажу валюти в ході інтервенцій, і для виконання зобов’язань уряду і НБУ”, – зазначив Чурій.
За його словами, з початку 2017 року Нацбанк під час аукціонів здійснив чистий продаж іноземної валюти на суму $14.6 млн, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні.
“Сьогодні, 13 січня, з цією ж метою Національний банк також оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти. Обсяг аукціону – до $100 млн”, – додав Чурій.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас