Акції Fiat обвалилися після звинувачень США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Fiat обвалилися після звинувачень США

Фондовий ринок
1396
Вартість акцій компанії Fiat Chrysler впала на 18% на тлі повідомлення Агентства із захисту навколишнього середовища США про те, що Fiat порушив законодавство – зокрема, встановив програмне забезпечення, яке занижує показники шкідливих викидів в атмосферу в автомобілях Ram 1500 і Jeep Grand Cherokee.
Це стало найбільшим падінням вартості акцій автомобільного виробника з жовтня 2014 року, відзначає видання.
Раніше Агентство із захисту навколишнього середовища США відправило повідомлення Fiat Chrysler про те, що компанія порушує закон про чисте повітря. Йшлося про автомобілі 2014-2016 років випуску, оснащені дизельним двигуном. Звинувачення пред’явлено не було, а в агентстві відзначили, що продовжують досліджувати програмне забезпечення в автомобілях Fiat.
У заяві компанії наголошується, що дизельні автомобілі компанії відповідають всім необхідним вимогам. Fiat висловив готовність працювати з Агентством по захисту навколишнього середовища.
У травні 2016 року Міністерство транспорту Німеччини заявило про перевищення рівня викидів двоокису вуглецю в автомобілях Fiat. Зазначалося, що на цих автомобілях було встановлено те саме програмне забезпечення, що і на Volkswagen. Це призвело до падіння вартості акцій на 5%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас