Російський "Авіакор" не виплачуватиме "Антонову" $2,9 млн за товарний знак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Авіакор" не виплачуватиме "Антонову" $2,9 млн за товарний знак

Фондовий ринок
869
Московський суд з інтелектуальних прав повернув на повторний розгляд справу за позовом українського держпідприємства Антонов до ВАТ “Авіакор” – авіаційний завод (Самара, входить в холдинг “Русские машины”) про виплату $2,9 млн роялті за використання товарного знаку при виробництві і реалізації літаків.
“Скасувати постанову суду апеляційної інстанції та передати справу на новий розгляд в апеляційну інстанцію”, – йдеться в рішенні московського суду, розміщеному в картотеці арбітражних справ, передає Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, що в жовтні минулого року 11-й Арбітражний апеляційний суд (Самара) залишив без задоволення скаргу Авіакору, в якій компанія вимагала скасувати рішення Арбітражного суду Самарської області про виплату роялті на користь ДП Антонов і повністю задовольнити зустрічний позов про виплату більш ніж 170 млн рублів для покриття збитків, що виникли в ході реалізації проекту з випуску і продажу в Росії літаків Ан-140 (розробником є ДП Антонов). На думку Авіакору, український розробник не забезпечив безперервну дію сертифіката типу літака.
У липні 2015 року керівництво Авіакору повідомило про призупинення програми випуску Ан-140, що реалізується в РФ з 2003 року, у зв’язку зі складнощами в кооперації з українськими партнерами, а також відсутністю можливості забезпечити оперативне імпортозаміщення. Також повідомлялося, що Авіакор не виконав свої зобов’язання за держконтрактом з Міноборони РФ з виробництва Ан-140 через порушення термінів постачальниками.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас