Компанія групи "Приват" повідомляє про черговий обшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія групи "Приват" повідомляє про черговий обшук

Фондовий ринок
2365
Національна поліція України 11 січня знову провела обшуки в офісах ТОВ “Полтавська газонафтова компанія” – “дочці” британської нафтогазової компанії JKX Oil&Gas Plc.
Коментар генерального директора компанії Тома Ріда наводиться в повідомленні JKX на Лондонській фондовій біржі в четвер.
“Ми маємо намір проінформувати відповідні держоргани в Києві про ситуацію, що склалася. Я вважаю, що такі дії Національної поліції створюють перешкоди нормальній діяльності JKX в Україні, а також завдають шкоди інвестиційному клімату країни в цілому”, – заявив Рід.
У коментарі зазначається, що ці обшуки є частиною розслідування, про яке компанія повідомляла ще в середині червня минулого року.
JKX підкреслює, що вона повністю співпрацює зі слідством, тому вважає такі обшуки невиправданими.
Як повідомлялося, в середині червня 2016 року JKX повідомила про проведення поліцією обшуків в офісі ПГНК і помешканнях двох топ-менеджерів, які були ініційовані прокуратурою і проведені в рамках провадження про недоплату податків.
Влітку минулого року компанія просила допомоги у посольств США і Великобританії через триваюче кримінальне розслідування української поліції, яка крім обшуків присилала їй все нові й нові інформаційні запити.
Нагадаємо, в лютому 2015 JKX Oil&Gas plc звернулася в Міжнародний арбітражний суд з позовом проти України.
Компанія стверджувала, що Полтавська газонафтова компанія, яка належить їй, починаючи з 2011 року виплачувала завищену рентну плату, і тепер вимагає виплатити їй компенсацію близько 180 млн доларів.
Як повідомлялося, JKX в січні-червні 2016 року скоротила збиток на 26,8% – до 10,1 млн доларів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Виручка компанії за перше півріччя впала на 20,3% – до 35,4 млн доларів.
Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова – 11,45% акцій. Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас