Армагедону немає, газу Україні вистачить на всю зиму, - Кістіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Армагедону немає, газу Україні вистачить на всю зиму, - Кістіон

Енергетика
879
Запасів газу в підземних сховищах (ПСГ) України вистачить до кінця опалювального сезону навіть при утриманні низької температури. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
Кістіон уточнив, що з початку осінньо-зимового періоду було використано 22% запасів газу з ПСГ.
“Немає ніякого армагедону. Україна як була, так і буде з достатньою кількістю газу. В даний час в підземних сховищах ми маємо близько 11,5 млрд кубічних метрів газу. На початок опалювального періоду Україна накопичила 14,5 млрд. Станом на 8 січня ми використовували близько 22% запасів, які були закачані в підземні сховища”, – зазначив Кістіон.
Віце-прем’єр також додав, що спостерігається тенденція до зменшення споживання газу.
“Навіть якщо збережеться температурний режим близько -10 градусів до кінця опалювального періоду, за розрахунками, нам буде достатньо газу для забезпечення необхідної потреби населення, бюджетних установ та промисловості”, – підкреслив Кістіон.
Нагадаємо, за даними “Укртрансгазу”, станом на 9 січня 2017 року ПСГ України були заповнені газом на 36%.
Як відомо, в “Нафтогаз” вважають сформовані в підземних сховищах запаси газу достатніми для проходження опалювального сезону, незважаючи на те, що уряд України вимагав накопичити в ПСГ понад 17 млрд кубометрів газу, а запасли були 14 млрд.
Український гідрометеорологічний центр прогнозує, що опалювальний сезон, з точки зору температурних умов, в Україні триватиме 160-180 днів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас