Основні ризики для світової економіки зосереджені в розвинених країнах - ЄАБР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основні ризики для світової економіки зосереджені в розвинених країнах - ЄАБР

Світ
326
Основні ризики для світової економіки в цьому році будуть концентруватися в США і в розвинених країнах Європи, вважає головний економіст Євразійського банку розвитку (ЄАБР) Ярослав Лісоволик.
Ризики, пов’язані з китайською економікою, зберігаються, але спостерігається їх пом’якшення, заявив він в інтерв’ю агентству “Сіньхуа”.
“Основні ризики для світової економіки концентруються в розвинених країнах. Концентруються навколо бюджетної, торговельної та грошово-кредитної політики США і боргової проблеми Європи”, – вважає експерт.
“У 2017 році ключовий ризик – це ризик протекціонізму. Дуже велике питання, якою буде торгово-економічна політика США. Друге питання – грошово-кредитна політика Федеральної резервної системи. Якщо ця політика буде жорсткою, це може дати негативний ефект для світової економіки та ринків”, – зазначає він.
У Європі головні ризики, на думку економіста, пов’язані з фінансовою системою. Загострення банківської кризи в Європі може погіршити інші глибинні європейські проблеми.
“Ризики, пов’язані з китайською економікою, про які багато говорили в 2016 році, зберігаються. Але в другій половині року ми бачили деяке загасання і пом’якшення цих ризиків”, – сказав Я.Лісоволик.
“Якщо є якийсь тригер, здатний запустити негативні процеси у світовій економіці, то він виникне, швидше, з боку США і Західної Європи, а не на Сході. Розвиток процесів в Азії, як мені здається, не дає таких ризиків, такої вразливості, як це спостерігається зараз у ряді розвинутих країн Заходу”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас