Голова ради НБУ Данилишин вважає винагороду членам ради більш низькою у порівнянні з деякими банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ради НБУ Данилишин вважає винагороду членам ради більш низькою у порівнянні з деякими банками

Казна та Політика
333
Голова ради Національного банку Богдан Данилишин вважає винагороду членам ради більш низькою у порівнянні з деякими комерційними і державними банками.
Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Данилишин нагадав, що розмір щорічної винагороди члена ради Національного банку не може перевищувати чотирикратний максимальний розмір зарплати члена правління Національного банку.
Він повідомив, що було вирішено встановити винагороду голові ради НБУ 154,850 тис. гривень, а членам ради -138,550 тис. гривень на місяць.
Крім того, затверджено коефіцієнт винагороди членам ради НБУ в розмірі 0,85 до максимального розміру зарплати члена правління Нацбанку.
“Розмір винагороди членам ради НБУ є нижчим, ніж аналогічний розмір винагород членів ради деяких комерційних і державних банків”, – вважає Данилишин.
Крім того, він зазначив, що рівень зарплати керівного складу Національного банку є нижчим, ніж рівень зарплати як більшості банків, ряду державних корпорацій, так і зовнішніх аналогічних структур.
Данилишин отримав винагороду за листопад у розмірі 194,8 тис. гривень, члени ради – по 174 тис. гривень кожен.
Всього за листопад-грудень члени ради НБУ отримали близько 2 млн гривень винагороди.
У липні Верховна Рада призначила 4 членів ради за своєю квотою, а в жовтні Президент Петро Порошенко закінчив формування ради.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас