S&P знизив рейтинги ПриватБанку через примусову конвертацію в капітал сертифікатів участі в позиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизив рейтинги ПриватБанку через примусову конвертацію в капітал сертифікатів участі в позиці

Фондовий ринок
675
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s (S&P) знизило рейтинги Приватбанку з R (під наглядом органів державного регулювання) до SD (вибірковий дефолт) через примусову конвертацію в капітал сертифікатів участі в позиці.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
Слідом за введенням тимчасової адміністрації в Приватбанк, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив 26 грудня про примусову конвертацію в капітал банку (bail-in) 3 випусків сертифікатів участі в позиці, що перебувають в обігу.
В капітал банку були конвертовані наступні цінні папери: пріоритетні незабезпечені сертифікати участі в позиці обсягом 175 млн доларів (ставка купона – 10,875%; термін погашення – лютий 2018), обсягом 200 млн дол. (ставка купона – 10,25%; термін погашення – січень 2018) і субординовані сертифікати обсягом 220 млн дол. (ставка купона – 11%; термін погашення – 2021).
“За відсутності інформації про дефолт по інших зобов’язаннях ПриватБанку ми розглядаємо конвертацію боргу в капітал як вибірковий дефолт (selective default – SD). У зв’язку з цим ми знижуємо рейтинги ПриватБанку з R (під наглядом органів державного регулювання) до SD”, – заявляє S&P .
Агентство планує переглянути рейтинги Приватбанку поточного рівня SD, коли отримає достатньо відомостей для оцінки кредитоспроможності банку після проведення урядом його докапіталізації.
Як повідомлялося, 21 грудня держава стала власником 100% акцій Приватбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас