Нафта слабко дорожчає після двох днів падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабко дорожчає після двох днів падіння

Енергетика
298
Ціни на нафту слабо ростуть у середу на новинах про початок скорочення поставок сировини країнами ОПЕК, проте залишаються під тиском через сумніви учасників ринку у швидкому відновленні балансу попиту і пропозиції сировини.
Вартість березневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:00 кч піднялася на 0,2%, до $53,75 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на лютий на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на 0,3% – до $50,97 за барель.
Ірак скоротив виробництво на 160 тис. на день і має намір дотримуватися своїх зобов’язань перед партнерами по ОПЕК. Азіатські покупці, як пишуть ЗМІ, вже отримують від Саудівської Аравії інформацію про плановані невеликі скорочення поставок нафти.
Водночас занадто багато новин свідчать в останні дні про збереження надлишку пропозиції сировини. Запаси нафти в США, за прогнозами, за підсумками минулого тижня знову продемонструють зростання. Офіційна статистика вийде в середу, а дані галузевого American Petroleum Institute у вівторок показали зростання резервів на 1,5 млн барелів на попередньому тижні.
Лівія збільшила виробництво нафти більш ніж у три рази, до більш ніж 700 тис. б/д., за останні шість місяців, повідомила The Wall Street Journal. Нарощують експорт також Іран та Ірак, який у лютому планує відвантажити з порту Басра рекордні обсяги нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас