Найважливіші цифри і цитати вівторка, 10 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 10 січня

958
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 10 січня:
  • Україна 2016 р. експортувала електроенергію на $152 млн
  • Україна продала за кордон меду майже на 100 млн дол.
  • Україна буде платити 50 тисяч американським лобістам за просування інтересів
Міністри в Україні повинні отримувати не менше ніж 100 тисяч грн на місяць – Геращенко
“Я вважаю, що зарплата міністра повинна бути близько 100 тис. грн. Це хоча б якось відповідало б загальному рівню ситуації в Україні”, – вважає нардеп.
Гройсман розповів, коли запрацює ринок землі
“Потрібен ринок земель чи ні. Це дискусійне питання. Давайте обговоримо, я готовий. Але хто сказав, яким повинен бути той ринок землі? Ні, ніхто не сказав, яким він повинен бути. Тому давайте ми, по-перше, виробимо модель, широко обговоримо цю модель, проконсультуємося з українськими громадянами, з власниками паїв, а потім ухвалимо узгоджене рішення. Ось хід моїх думок. Якщо ж хтось хоче на ривок зняти мораторій на землю, скупити за три місяці всю землю в країні, я категорично проти. Так не буде. І поки я Прем’єр-міністр, я не дам цього зробити”, – підкреслив він.
Депутати пропонують ввести перехідний період для закриття ФОП
“Якщо така особа за цей час не отримувала доходи, вона звільняється від сплати єдиного соціального внеску в розмірі 704 грн, як це було передбачено законодавством до 1 січня 2017 року», – говориться в пояснювальній записці до законопроекту.
В НБУ пояснили, навіщо українців привчають до плаваючого курсу
“Важливо привчити українців і бізнес до плаваючого курсу. У чому було зло фіксованого? Ми, маленька відкрита економіка, повністю залежний від світового ринку. 50-60% нашого ВВП – це експорт і імпорт. Якщо ціни на товари в світі падають, у нас зменшується експорт. За часів фіксованого курсу НБУ доводилося продавати валюту з резервів, щоб допомогти профінансувати імпорт і інші валютні платежі. До того ж бізнес і держава залучали для цього зовнішні позики. Україна збільшувала борги і втрачала міжнародні резерви. Сьогодні ж, за гнучкого курсоутворення, курс гривні, змінюючись, автоматично коригує дисбаланси в платіжному балансі”, – говорить заступник голови Національного банку Олег Чурій.
Розенко визнав несправедливість пенсійних виплат в Україні
“Безумовно, несправедливість у виході на пенсію у нас є. І це питання так званого осучаснення пенсії. На сьогоднішній день я можу сказати, що це буде один з перших проектів уряду, які ми будемо намагатися реалізувати в соціальній сфері в 2017 році. На осучаснення пенсій нам потрібно додатково від 30 до 40 млрд грн в залежності від механізмів осучаснення – зараз у нас є дві моделі”, – розповів Розенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас