Росія стрімко скорочує обсяги видобутку нафти - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія стрімко скорочує обсяги видобутку нафти - ЗМІ

Енергетика
1327
Російські нафтові компанії почали скорочувати видобуток нафти відповідно до угоди країн ОПЕК і країн, що не входять в картель, за прискореним графіком.
Про це повідомляє джерело в Міненерго Росії, знайоме з процесом.
За його словами, зниження видобутку нафти “перевищує спочатку озвучений консервативний прогноз в 50 тис. бар. на добу”.
Про те, що російські компанії приступили до скорочення видобутку нафти в рамках укладеної раніше угоди країн ОПЕК і країн, що не входять в картель, стало відомо напередодні, 9 січня. Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на співробітника Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу РФ.
У період з 1 по 8 січня 2017 року обсяг середньодобового видобутку нафти і газового конденсату знизився до 11,114 млн бар., що майже на 1,18% нижче за рівень видобутку в жовтні минулого року (11,247 млн бар.). Всього за перші дні 2017 року в Росії видобули 12,13 млн т нафти і газового конденсату.
Таким чином, за цей період сукупний обсяг нафтовидобутку компаній знизився на 133 тис. бар. Відповідно до угоди з ОПЕК, Росія повинна скоротити обсяги видобутку на 300 тис. бар./доба.
Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія скоротила видобуток нафти як мінімум на 486 тис. барелів на добу з жовтня 2016 року, вийшовши на рівень видобутку, узгоджений з ОПЕК.
Нагадаємо, 30 листопада країни ОПЕК вперше з 2008 року домовилися скоротити видобуток в цілому на 1,2 млн барелів на добу. Саудівська Аравія зобов’язалася урізати видобуток на 486 тис. барелів на добу, що стало найбільш значним скороченням серед країн картелю.
Організація проведе ще одну зустріч 25 травня 2017 року, на якій планується продовжити термін дії угоди про скорочення ще на шість місяців.
10 грудня аналогічна угода була підписана країнами, які не входять до ОПЕК. Вони домовилися скоротити видобуток нафти на 600 тис. барелів на добу. Приступити до виконання домовленостей вони повинні в січні. Росія також підтримала домовленості і погодилася скоротити видобуток на 300 тис. барелів на добу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас