Американська фірма готує позов проти німецьких фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська фірма готує позов проти німецьких фінустанов

Світ
275
Американська юридична фірма Hausfeld готує багатомільярдний позов проти багатьох німецьких фінансових інституцій – як ощадних кас (Sparkassen), так і приватних банків на кшталт Deutsche Bank чи Commerzbank.
Про це повідомляє DW з посиланням на видання Bild am Sonntag.
За його даними, німецькі банки звинувачують у картельних домовленостях, завдяки яким вони багато років стягували надмірну плату за використання дебетних карток німецької національної платіжної системи Electronic Cash (EC). Hausfeld планує подати позов до суду у Франкфурті.
Представник фірми у Німеччини Крістофер Ротер заявив Bild am Sonntag, що її засновник – зірковий американський юрист Майкл Хаусфельд – представляє інтереси “кількох добре відомих клієнтів”. Згідно з даними німецького видання, до їх числа належать великі нафтові та торговельні компанії.
Торговельні організації роками сплачували за карткові платежі 0,3 відсотка від суми транзакції. Лише 2014 року після тиску з боку відомства федеральної канцлерки банки погодилися на переговори щодо цієї плати, після чого вона впала на 40 відсотків. У 2015 році дебетними картками були оплачені товари на майже 100 мільярдів євро.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас