ФБР затримало топ-менеджера Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР затримало топ-менеджера Volkswagen

Фондовий ринок
1715
Федеральне бюро розслідувань (ФБР) затримало топ-менеджера німецького автоконцерну Volkswagen AG Олівера Шмідта за підозрою в причетності до скандалу із заниженням показників викиду шкідливих газів, повідомляє газета The New York Times з посиланням на поінформовані джерела.
Шмідт очолював інженерний і екологічний відділ американського підрозділу Volkswagen в 2014-2015 роках. За інформацією видання, його затримали 7 січня у Флориді і переводять в Детройт, де йому пред’являть звинувачення в злочинній змові з метою обдурення влади США.
Раніше влада США заарештувала інженера Volkswagen Джеймса Ляна, який пропрацював в компанії два десятиліття. Він визнав свою провину, і тепер йому загрожує до п’яти років в’язниці.
Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп’ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин. Компанія зарезервувала на судові витрати майже $21 млрд.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас