Японська компанія представила черевики Taclim з тактильною віддачею для віртуальної реальності (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія представила черевики Taclim з тактильною віддачею для віртуальної реальності (відео)

Технології&Авто
266
На шляху до повного занурення в «віртуальну матрицю» розробники відповідного обладнання повинні пройти кілька послідовних кроків. Віртуальні шоломи – лише перший з таких етапів, далі розробники перейдуть до створення окремих частин повноцінних костюмів. З невідомої причини представники японської компанії Cerevo вирішили почати з «віртуальних черевик» Taclim з тактильною віддачею.
Насправді набір Taclim включає в себе черевики і рукавички з тактильною віддачею і спеціальними сенсорами, проте на відміну від рукавичок, взуття для віртуальної реальності зустрічається набагато рідше. Отже, за словами творців, черевики здатні генерувати тактильні відчуття, характерні для різних поверхонь.
З їх допомогою гравець зможе розрізняти, по якій саме поверхні він пересувається в віртуальному світі – по піску, траві, воді або іншого виду покриттю. Також він зможе буквально відчути додаткові дії – наприклад, стрибок з висоти або удар суперника ногою. Taclim також може виступати в якості додаткового джерела даних для гри, передаючи інформацію про кількість пройдених кроків, швидкості пересування і т.д.
Компанія Cerevo використовує потужні haptic-елементи виробника Nidec Seimitsu Corporation, при цьому повний набір Taclim містить вісім таких елементів: по одному в кожній рукавичці і по три в кожному черевику. Підключення до ПК здійснюється за допомогою Wi-Fi або Bluetooth-каналу, крім віброелементамі аксессури оснащені акселерометром і гіроскопами. Для розробників ігор передбачений набір Unity SDK, за допомогою якого можна створювати свої «поверхні» на основі базових шаблонів від Cerevo.
Фінальна версія продукту повинна вийти на ринок восени поточного року. Творці позиціонують свій проект як рішення для бізнес-клієнтів, які хочуть просувати власні продукти за допомогою сучасних технологій, хоча ціна близько $ 1000- $ 1500. цілком могла б зацікавити і хардкорних VR-геймерів, які витрачають порівнянні суми на шоломи і ПК для віртуальної реальності.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас