Кабмін встановив грошову допомогу чорнобильцям на оздоровлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив грошову допомогу чорнобильцям на оздоровлення

Особисті фінанси
5585
Кабінет міністрів України встановив розмір грошової допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи для компенсації вартості путівок санаторно-курортних установ і закладів оздоровлення та відпочинку.
Це передбачено відповідною постановою, повідомляє Урядовий портал.
“Вперше застосовується такий підхід, коли людина може сама вільно може вибирати санаторій або установа відпочинку. При цьому на таке лікування передбачена грошова допомога. Такого раніше також не було”, – зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Зокрема, розмір такої допомоги становитиме для осіб, віднесених до категорії 1 (постраждалі, які мають інвалідність, яка пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС та ліквідатори), – 5 250 гривень;
- Для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), – 17 390 гривень;
- Для дітей, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, – 10 840 гривень.
Громадяни матимуть можливість самі вибирати санітарно-курортного закладу, якому і буде здійснюватися безготівкове перерахування щорічної грошової допомоги. При цьому, якщо цієї суми недостатньо для компенсації вартості путівки, постраждалі можуть доплатити за рахунок власних коштів.
До прийняття постанови чорнобильці зазначених категорій могли проходити курс санаторно-курортного лікування тільки в певних на тендерах закладах. Крім того, допомога постраждалим в результаті аварії на ЧАЕС не передбачалася.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас